Printerette 3D printing

Testen – Handleiding – Training

Printerette logo

De Printerette biedt kopieer- , print- en plotservices voor particulieren en bedrijven op diverse locaties in de Randstad. Omdat de eigenaren het aanbod verder willen uitbreiden met een 3D-printservice is een proefproject gestart in één van de filialen.

Voor dit project is uitgebreid getest met een 3D-printer waarbij materialen en instellingen zijn geanalyseerd. En op basis van een kostprijscalculatie en concurrentievergelijk is een commerciële prijsstelling vastgesteld. Alle resultaten en bevindingen zijn verwerkt in een handleiding voor het personeel. Naast de relevante technische aspecten zijn hierin ook commerciële zaken opgenomen zoals prijsberekening en orderafhandeling. De 3D-printer is in een filiaal geïnstalleerd, aangemeld op 3D-hubs en het personeel is getraind in het gebruik ervan.

3D print

Champions League Trophy