Zwager Tool Outlet

Concept – Branding – Inrichting

Zwager Tool Outlet 624x155

Het familiebedrijf Zwager heeft meer dan 100 jaar een gereedschapswinkel in het centrum van Beverwijk geëxploiteerd. In 1993 is het bedrijf verhuisd naar het lokale havengebied en als groothandel voortgezet onder de Mastermate franchiseformule. Directeur Ewald Zwager wilde graag op de oude winkellocatie een outlet store openen voor ZZP-ers en serieuze doe-het-zelvers om ze een alternatief te bieden voor de Bouwmarkt.

Het project is gestart met een brainstorm sessie om vast te stellen wat de propositie van deze outlet store zou moeten zijn. Dit heeft geresulteerd in een aantal richtlijnen voor onder andere het assortiment, de inrichting en de (merk)naam.

Het assortiment bestaat louter uit professionele productlijnen van gerenommeerde A-merken. Door inkoop van restpartijen en uitlopende modellen is een prijsniveau gerealiseerd dat concurrerend is met bouwmarkten. Het interieur is in eenvoudige, robuuste (bouw)materialen uitgevoerd en heeft een overzichtelijke indeling zodat klanten snel en effectief hun aankopen kunnen doen. En omdat de familienaam ‘Zwager’ nog steeds een goede reputatie geniet in de regio, is voor de naam ‘Zwager Tool Outlet’ gekozen.

koningsstraat outlet interieur

Plattegrond ‘Zwager Tool Outlet’.